www.ctpez.czAkce › Pozvánka na seminář Pastevní výkrm skotu a odbyt bio hovězího masa se Švýcarem E. Meilim

Pozvánka na seminář Pastevní výkrm skotu a odbyt bio hovězího masa se Švýcarem E. Meilim

1.10.15  |    

foto
Klíčem k rozvoji a konkurenceschopnosti české bioprodukce je odbyt a trh. Proto vás zveme na seminář, který ukáže, jak je vybudovat. Ve dnech 12. – 13. a 15. – 16. října se konají semináře zaměřené na pastevní výkrm skotu v ekologickém zemědělství a odbyt a marketing prémiového hovězího masa z pastevního výkrmu. Přednášejícím je Dr. Eric Meili (Švýcarsko).
Seminář je určen především chovatelům masného skotu, zpracovatelům masa a obchodníkům.

První den semináře je zejména pro chovatele, druhý den také pro zpracovatele a obchodníky. Semináře jsou dvoudenní, se stejným programem, Součástí programu je vždy exkurze na farmu, která má vlastní jatka nebo bourárnu. Tlumočení zajištěno. 

12. – 13. 10. Ekofarma Rybník
(Plzeňský kraj, okr. Domažlice) http://www.biomaso-uher.cz/

15. – 16. 10. H-resort Kunčice pod Ondřejníkem a farma Highland Kozlovice
(Moravskoslezský kraj, okr. Frýdek - Místek) http://www.hresort.cz/

Program

1. den

Pastevní výkrm skotu v ekologickém zemědělství a produkce hovězího z pastevního výkrmu.

  • Podmínky, výhody, ekonomika produkce
  • Kvalita masa
  • Prezentace švýcarského projektu „Meili Beef“

2. den

Prémiová kvalita hovězího z pastevního výkrmu. Prodej a marketing.

  • Standardy prémiové kvality Migros
  • Spolupráce a kontrakty mezi zemědělci a obchodníky
  • Kontrola kvality, taxace masa
  • Marketing hovězího z pastevního výkrmu v Migros 

Info o lektorovi

Lektorem semináře je Dr. Eric Meili ze Švýcarska, který již 30 let pracuje jako zemědělský poradce a 14 let jak výzkumník a odborný konzultant výzkumného ústavu pro ekologické zemědělství FiBL. Je autorem poradenské příručky Bioweidemast o pastevním výkrmu skotu a úspěšným promotérem hovězího masa z pastevního výkrmu na švýcarském trhu.
E. Meili je iniciátorem projektu švýcarských bio farmářů a obchodního řetězce Migros, založeného na úzké spolupráci obchodníka s regionálními dodavateli. Prodej bio hovězího masa z pastevního výkrmu prostřednictvím největšího supermarketu ve Švýcarsku začal v roce 2000. V současné době dodává do Migros přibližně 500 ekologických farem v objemu cca 7600 kusů hovězího dobytka z pastevního výkrmu ročně a pokrývá zde nabídku v prémiové kvalitě. Tento projekt bude prezentován účastníkům semináře.
E. Meili sám hospodaří na své farmě o velikosti o 6,2 ha se stádem 24 kusů masného skotu v pastevním výkrmu v kantonu Curych. Jeho cílem je trvale udržitelná produkce hovězího masa vynikající kvality z pastevního výkrmu bez kukuřice a jádra. Jeho privátní značka„Meilibeef“ se těší veliké oblibě spotřebitelů v regionu (http://www.meilibeef.ch/).

Akci pořádá Bioinstitut o.p.s. Seminář je podpořen z Programu švýcarsko-české spolupráce v rámci Fondu Partnerství. 

Více informací naleznete v přílohách.  

Příloha:  Pozvánka na seminář [510.9 kB, pdf]
Program semináře [613.8 kB, pdf]
Zpráva ze semináře [237.2 kB, pdf]
Souvisí s členy:  Bioinstitut

© 2012 - ČTPEZ - Česká technologická platforma pro ekologické zemědělství

Sídlem ČTPEZ je sídlo koordinátora: Bioinstitut o.p.s., Ondřejova 13, 779 00 Olomouc, e-mail: info@ctpez.cz
Webdesign & publikační systém Toolkit - Econnect